Aveți dureri la nivelul articulațiilor? Acest lucru se poate datora faptului că cartilajul din articulațiile dumneavoastră a fost deteriorat. Includerea acestor șapte alimente care întăresc cartilajul în dieta dvs. vă poate face să obțineți ușurare. Cartilajul, care este un tip de țesut conjunctiv, acționează ca o pernă protectoare în articulații. Este disponibil ca protecție în tranziția dintre oase, articulații și ligamente, dar poate, în condiții nefavorabile, să fie atât deteriorate, cât și uzate.
Formarea cartilajului este parțial influențată de ceea ce mănânci și extra favorabil se consideră a fi consumul de alimente bogate în aminoacidul L-lizină, atunci este o componentă importantă în formarea colagenului, blocul principal al cartilajului. Suplimentarea colagenului poate reduce durerea și rigiditatea în studiul osteoartritei.
Lucruri pe care ar trebui să le mănânci dacă vrei să-ți întărești articulațiile
Iată șapte alimente care vă construiesc și vă întăresc cartilajul:
- Rodii
Se spune că extractul de rodie repară cartilajul deteriorat de osteoartrită, reducând în același timp nivelurile unei substanțe inflamatorii legate de o http://festivalenescu-sinaia.ro/flekosteel-mijloace-pentru-reducerea-durerii-musculare-si-articulare/ supraproducție a unei anumite enzime. Această enzimă specifică este importantă pentru construirea cartilajului,dar atunci când este produsă în cantități excesive, aceasta descompune cartilajul. - Migdale
Migdalele sunt bogate în acizi grași omega 3, vitamina E și mangan. Omega 3 suprimă inflamațiile. Vitamina E protejează organismul de radicalii liberi nocivi prin efectul său antioxidant. Manganul acționează ca un rapel pentru glucozamină și îl ajută să repare cartilajul mai rapid și mai eficient. - Turmeric și ghimbir
O modalitate foarte bună de a crește cantitatea de cartilaj din articulații este de a include mai mult ghimbir și turmeric în dietă. Atât turmericul, cât și ghimbirul sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii. Aceste două super-rădăcini ajută la protejarea cartilajului rămas în articulații de a fi deteriorat în continuare și pot ajuta în plus la ameliorarea durerii. - Usturoi
Usturoiul vă protejează articulațiile și cartilajul. De asemenea, puteți mânca alte tipuri de ceapă, cum ar fi ceapa galbenă, prazul sau arpagicul. Toate acestea au compuși Organo-sulfuroși în sine, care în sine sunt o sursă de sulf organic. Sulful poate să nu fie primul lucru la care să te gândești atunci când te gândești la alimente, dar când vine vorba de dureri articulare și de sănătatea cartilajului, este un bloc de construcție foarte important.
Nou studiu: colagenul reduce durerea și rigiditatea în osteoartrită
Un nou studiu controlat cu placebo arată că tratamentul cu colagen de tip II produce o îmbunătățire semnificativă a simptomelor, cum ar fi durerea, rigiditatea și afectarea funcției în artroza articulației genunchiului. Cei ale căror genunchi au fost cel mai greu loviți de boală au fost cei care au avut cel mai bun efect din tratamentul cu colagen.
Tratamentul cu colagen a demonstrat în multe studii anterioare un efect medical bun în problemele articulare, cum ar fi osteoartrita. S-a observat o mobilitate îmbunătățită, dar și o nouă formare a țesutului cartilajului. La subiecții sănătoși, studiile au arătat, de asemenea, o funcție articulară îmbunătățită. Acum, încă un studiu arată că colagenul are o eficacitate bună în artroza articulației genunchiului.
Se estimează că 800 000 sunt afectate. Osteoartrita este astăzi cea mai comună formă de boală reumatică, iar în Suedia se estimează că 800.000 de persoane sunt afectate de boala articulară. Cele mai expuse sunt articulațiile purtătoare de greutate, cum ar fi genunchii și șoldurile, dar și articulațiile degetelor sunt foarte vulnerabile.
Osteoartrita apare ca urmare a unui dezechilibru între defalcarea și acumularea cartilajului articulației. Uzura cartilajului duce în cele din urmă la o lipsă de funcție în articulație și probleme cum ar fi rigiditatea, mobilitatea afectată, durerea plictisitoare și durerea în articulația expusă sunt frecvente.
Eficacitatea colagenului a fost testată
Noul studiu, publicat în revista Nutrition în luna februarie a acestui an, a inclus 191 de pacienți cu artroză moderată până la severă a articulației genunchiului. Scopul cercetătorilor studiului a fost de a evalua eficacitatea și tolerabilitatea colagenului de tip II în artroza articulației genunchiului și de a compara eficacitatea împotriva combinației de glucozamină și sulfat de condroitină și placebo. Studiul a fost realizat pe parcursul a șase luni, iar rezultatele au arătat că tratamentul cu colagen a oferit o îmbunătățire clară a simptomelor, cum ar fi durerea, rigiditatea și funcția articulară.
Rezultatele studiului au arătat o bună eficacitate și tolerabilitate a tratamentului cu colagen. Participanții tratați cu colagen au primit o ameliorare mai bună a durerii, rigidității și funcției articulare decât grupul placebo și o ameliorare mai bună a simptomelor decât grupul care a luat combinația de glucozamină/sulfat de condroitină pentru durere și rigiditate. Ceea ce a rezultat și din rezultate a fost că participanții care, conform testelor de sânge, au avut cel mai uzat cartilaj articular la începerea studiului au fost cei care au avut cel mai bun efect al tratamentului cu colagen.
În cadrul studiului, cercetătorii discută explicația din spatele succeselor observate în ceea ce privește tratamentul cu colagen în artroza articulației genunchiului. Mecanismul exact de acțiune al colagenului nu este încă cartografiat, dar o teorie este că efectul apare ca urmare a creșterii și concentrației așa-numitelor celule T de reglementare în zona afectată și inflamată. Celulele T de reglementare au fost demonstrate în studii pentru a produce citokine antiinflamatorii care, la rândul lor, stimulează condrocitele care formează cartilajul. Prin reducerea inflamației și stimularea condrocitelor, obțineți atât efectul protector al cartilajului, cât și efectul de formare a cartilajului, precum și o ușurare a simptomelor tipice ale artrozei, cum ar fi durerea, rigiditatea și afectarea funcției articulare.