Valentina Sviatlovskaia - Prunaru | vioara

Născută în Rusia, la St. Petersburg, Valentina Svyatlovskaya a început să studieze vioara de la vârsta de 5 ani. La vârsta de 10 ani a intrat la Liceul de Muzică al Conservatorului din St. Petersburg, clasa profesorului Lev Ivaşenko, continuând mai târziu să studieze cu Mihail Gantwarg şi cu Alexander Stang. A evoluat ca solistă a orchestrei Filarmonice din St. Petersburg în Rusia şi în străinătate, efectuând turnee în Suedia, Anglia şi Germania. A obţinut Premiul I la Concursul Internaţional "Virtuosi of the Year 2000", fiind de asemenea premiată la Festivalul Internaţional "Evgheny Mravinsky", secţiunea "Tinere Talente". În anul 2002 a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional Bianual de Vioară "Renata Molinari" de la Gstaad, Elveţia, iar în anul următor Premiul al II-lea la Concursul Internaţional de Vioară "Valsesia Musicale" de la Varallo, Italia.
La Academia Internaţională de Muzică "Yehudi Menuhin" din Gstaad a studiat cu Alberto Lysy şi Liviu Prunaru, fiind invitată să cânte ca solistă cu "Camerata Lysy" la Geneva, Berna, Zürich şi Gstaad.
Valentina a fost singura interpretă de muzică clasică aleasă să facă parte din Fundaţia "Little Dreams", patronată de faimosul cântăreţ Phil Collins.