MARUXA LLORENTE | pian

A început studiile muzicale la Conservatorul Superior de Muzică din San Sebastian -Spania , cu profesorul Juan Pedrosa .Obţine două burse de studiu -una din partea guvernului francez şi alta din partea guvernului basc- la Conservatorul Superior de Muzică din Paris unde se perfecţioneaza cu maeştrii Dominique Merlet,Jean Francois Heisser şi Jean Mouillère.
Din anul 1989 predă pianul la Conservatorul Superior de Muzica din San Sebastian . A obţinut premiul întâi la pian şi muzică de cameră la Conservatorul din Paris şi cucereşte premiul Radio France, Premiul Rosita Lopez Comunion şi Rosa Sebater şi premiul întâi la Concursul International de la Albacete-Spania.
A colaborat cu artişti de prestigiu precum violonceliştii: Marin Cazacu, Natalia Shakovskaya, Asier Polo, Bernard Greenhouse, Lluis Claret şi violistii Cristian Ifrim, Tasso Adamopoulos , Pasquier şi Gerard Cousse.
Înregistrările sale cu muzica compozitorului spaniol Alberto Iglesias - nominalizate la premiile Oscar - se bucură de un deosebit succes în întreaga lume.
Este invitată cu fomatia sa "Claret Piano Quartett" la FestivaluriInternaţionale de prestigiu din Spania, Italia,Franta, Portugalia ,Germania şi Belgia.