MARUXA LLORENTE | pian

S-a născut pe 11 septembrie 1982 în Bucureşti. Dovedind apitutidini deosebite în ceea ce priveşte auzul, ,, tuşeul, talentul pentru improvizaţie,începe studiile de pian la vârsta de 5 ani cu tatăl său, Nicolae Licareţ (pianist, organist şi clavecinist la Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti A studiat la Liceul de muzică "George Enescu" din Bucureşti, la clasa profesoarei Gabriela Enăşescu urmand apoi cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti pe care. o absolva in 2006 la clasa lect. univ.dr. Viniciu Moroianu. A participat la numeroase concursuri naţionale si internationale obtinand numeroase premii,dintre care amintim
Premiul I la Concursul Internaţional "Jeunesses Musicales", - Premiul I la Concursul de pian "Yamaha", - Marele Premiu la Concursul International "Lorry Wallfisch", - Premiul I la Concursul "Mihail Jora",-premiul al II-lea al concursului de pian din cadrul cursurilor internationale Tel-Hai(Israel), -Premiul al II-lea la concursul din Shreveport,Louisiana. Andrei Licareţ are o bogată activitate concertistica, susţinând atat recitaluri cat si concerte cu orchestrele din tara si din strainatate.
Debutul său a avut loc pe 7 noiembrie 1993, cu orchestra "Jeunesses Musicales", când a interpretat Concertul în do major, KV 246, de Mozart. Este membru al Fundaţiei "Henri Coandă" pentru tineri supradotaţi.Se bucură de aprecieri din partea publicului şi a presei de specialitate. În anul universitar 2002- 2003 a obţinut bursa Erasmus-Socrates şi a studiat la Conservatorul Naţional de Muzică din Paris, la clasa pianistului Jacques Rouvier. Din anul 2000 participă constant la cursurile de vară ale Universităţii Mozarteum din Salzburg la clasa maestrului Dmitri Bashkirov.In 2007 a absolvit cursurile de Master din cadru UNMB,la clasa prof.dr.Dana Borsan.A urmat cursuri de Master,din cadrul Facultatii de Compozitie(UNMB),la clasa prof.dr.Dan Dediu,iar in prezent,studiaza cu pianistul francez Jacques Rouvier,la Universitaet Der Kunste Berlin.si urmeaza cursuri de master la Baltimore(Peabody Conservatory) cu Leon Fleisher. Are înregistrări la Radio România şi la Televiziunea Română.