SARA GABALAWI | violoncel

Sara Gabalawi s-a născut la 3 august 1991 în Philadelphia, Pennsylvania şi a început să studieze violoncelul la vârsta de nouă ani. În prezent studiază la Conservatorul Peabody din Baltimore, Maryland, cu David Hardy, Prim-Violoncelist la National Symphony Orchestra.
Înainte de a intra la Conservatorul Peabody, Sara a studiat violoncelul cu Lorne Munroe, fost Prim-Violoncelist al Filarmonicii din New York , precum şi cu Ohad Bar- David şi Derek Barnes, violoncelişti ai Orchestrei din Philadelphia .
A participat la cursuri de maiestrie cu profesorii: Philippe Muller, Peter Stumpf, Timothy Eddy, Alexander Rudi, Julius Berger, Umberto Clerici, László Fenyö, Christopher Rex, Shmuel Magen, Ohad Bar-David, Kimberlz Fisher, si cvartetele Emerson, Brentano şi Orion .
În timpul verilor, Sara a participat la Festivalul Pablo Casals de la Prades, Franţa, Mozarteum Internationale Sommerakademie din Salzburg, Austria, Cello Akademie Rutesheim din Rutesheim, Germania, Aurora Chamber Music Festival în Trollhättan, Suedia, Institutul American de Studii Muzicale (AIMS) din Graz, Austria, Festival de la Orquesta Sinfónica Juvenil de las Américas din San Juan, Puerto Rico, Festivalul Internaţional de Muzică Bowdoin din Maine, Music in the Mountains în Pennsylvania, Programul Centrului de Muzică de Cameră Kimmel din Philadelphia, Festivalul Internaţional de Muzică de Coarde din Pennsylvania, Festivalul de Muzică de Coarde Robert Mc Duffie, dedicat Zilei Muncii de la Universitatea Mercer din Georgia, Academia Internaţională de Vară ARIA din Massachusetts.
Cu cvartetele sale – The Newman Advanced Study Scholarship Quartet şi Ambrosia Quartet – ambele de la Settlement Music School, Sara a cântat în multe locaţii ca Centrul Kennedy şi Muzeul Naţional al Indienilor Americani din Washington D.C., precum şi la Independence Seaport Museum şi Centrul Kimmel din Philadelphia.
A studiat muzica de cameră cu Sidney Curtiss, Michael Kannen, Allison Wells şi Luis Biava.
Sara Gabalawi a primit de-a lungul anilor mai multe burse şi premii. În prezent beneficiază de bursa Beatrice Feldman Kahn şi Raymond S. Kahn pentru violoncel la Conservatorul Peabody. Anterior a primit bursa Ann Newman pentru studii avansate de muzică de cameră la Settlement Music School.
Sara a sustinut si concerte cu orchestre in SUA , Polonia si recitaluri la Schloss Höch şi Mozarteum din Salzburg, Austria şi în Philadelphia, Pennsylvania şi Baltimore, Maryland.
Sara cântă pe un violoncel franţuzesc construit de Victor Joseph Charotte în 1880.