BOGDAN MIHAILESCU | chitara

Bogdan Mihailescu s-a nascut la Bucureşti pe data de 14 Iunie 1959. Începe sa studieze vioara la Liceul de muzica Dinu Lipatti din Bucureşti şi continua cu studiul chitarei clasice la Şcoala de artă din Bucureşti, cu prof. Adrian Ionescu, şi la cea din Cluj-Napoca, cu prof. Valentin Farcaş, obţinând Diploma de absolvire cu nota maxima.
În 1984, câştiga Marele trofeu al Concursului naţional de chitara clasica de la Sinaia, ce constă într-o chitara de concert construita de Roman Boianciuc. În urma acestui succes, începe o intensa activitate concertistica şi pedagogică în România, Germania, Africa de Sud şi Marea Britanie; de asemenea, realizeaza înregistrari în studiourile de Radio, Televiziune şi arta cinematografica din România.
Devenit membru al Asociaţiei oamenilor de arta din Instituţiile teatrale şi muzicale din România (1986), obţine calificativul maxim la examenul de atestare organizat de Ministerul Culturii.
În perioada 1997–2006, Bogdan Mihailescu se perfecţioneaza la Londra descoperind noi valenţe ale chitarei cu profesorii Gary Ryan şi Carlos Bonell, şi participând în mod regulat la şedinţele de masterclass în cadrul Royal Academy of Music. În acelaşi timp, duce în biblioteca prestigioasei instituţii de învăţământ londoneze şi o intensa activitate de cercetare a literaturii camerale cu chitara.
Meritele sale chitaristice, socotite a fi ale unuia dintre importanţii promotori ai chitarei clasice în România, sunt menţionate de reputata revista "Guitar International" în numarul sau din februarie 1987.
Bogdan Mihailescu cânta pe o chitara RAMIREZ Especial clasa I-a, pe care a selectat-o personal la Madrid, chiar din atelierul celebrului lutier, în 1995.