BIANCA LUIGIA MANOLEANU | voce

Urmând linia repertorială a profesoarei sale, Emilia Petrescu – care a considerat-o singurul său discipol – aprofundează repertoriul de lied universal şi românesc. Îndrumată în ultimii ani de soprana Mărieş, îşi face debutul în rolul din Opera O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu.
Repertoriul Biancăi Manoleanu se extinde pe o arie largă cuprinzând lucrări de gen din preclasicism până în epoca contemporană, însă creaţia contemporană de lied românesc reprezintă o prioritate. A devenit binecunoscută prin turneele efectuate împreună cu soţul ei, pianistul Remus Manoleanu.
A colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Bucureşti şi din ţară, dar a susţinut şi numeroase concerte vocal simfonice în compania unor prestigioase formaţii din Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Japonia.
Este membră a formaţiilor de muzică veche "Cantus Serenus" şi "Claudopolis" împreună cu care concertează. În prezent este conferenţiar universitar doctor la Catedra de lied-oratoriu a U.N.M.B. A publicat două cărţi pe tema sa predilectă – liedul românesc. Deţine numeroase CD-uri şi înregistrări radio.
Este membră fondatoare al Fundaţiei Culturale BIANCA, ce are ca scop principal promovarea liedului românesc.