Ladislau-Cristian Andriş | viola

Ladislau-Cristian Andriş s-a născut la Timişoara în 1984. De la vârsta de 7 ani urmează cursurile Colegiului Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara unde primeşte primele ore de vioara şi mai apoi violă de la mama sa, Monica Andriş şi de la unchiul său Ionel Bota.

La vârsta de 18 ani părăseşte România pentru a studia la Madrid, Freiburg im Breisgau, Lugano şi Hamburg cu profesori precum Wolfram Christ, Bruno Giuranna, Gérard Caussé, Marius Nichiteanu, Diemut Poppen, David Quiggle şi Jensen Horn Sim Lam. În 2009 obţine "Diploma de Studii Artistice" de la Universitatea de Muzică din Freiburg im Breisgau, în 2010 obţine "Diploma de solist" de la Conservatorul din Lugano şi în 2011 obţine "Diploma de Master" de la Universitatea de Muzică din Hamburg, toate diplomele fiind obtinute cu distincţia "cum laude".

Ca parteneri de muzică de cameră enumerăm muzicieni ca: Robert Cohen, Boris Garlitzki, Gerhard Schulz, Latica Honda Rosenberg, Isabel Charisius, Felix Renggli, Janne Thomsen, Herve Joulin, Bernhard Hartog, Liviu Prunaru, Wolfram Christ, Andra Darzins, Marin Cazacu, Olaf Manninger, Alexander Kerr şi Ulrich Wolff.